To Top

Legfrissebb híreink

Minden, amit ismerni és tudni kell rólunk

Megújult a barátosi tanoda


Jó ütemben halad a barátosi Bibó József Általános Iskola régi épületének felújítása. A munkálatokat 95 százalékban befejezték, hátravan a világítótestek, a villanydugaszok felszerelése, a járdát, a fogyatékosoknak szánt feljárót kell megépíteni, majd az udvart rendezni – mondta el Beder Győző igazgató.
  • A szerző felvétele

Az iskolavezető szerint az informatikalabort, a tornatermet már iskolakezdéskor használhatják. A felújított épületben helyet kap egy tanterem, a könyvtár, és múzeum létesítését is tervezik, kialakítanak egy raktárt a tej-kifli program részeként érkező termékek tárolására. Az iskolaközpontban 168 gyermek kezdi a tanulást szeptemberben. Nemcsak helybéliek, hanem lécfalviak, várhegyiek is járnak a barátosi iskolába – számolt be Beder Győző.

Tánczos Szabolcs barátosi polgármestertől megtudtuk, az iskola felújítása 610 ezer euróba kerül. Ebből a községháza önrésze 150 ezer lej, az összeg nagy részét pályázaton nyerték el a Helyi Fejlesztések Országos Programja részeként. Fontosnak tartják a megfelelő körülmények biztosítását a tanulók számára azért is, hogy szívesen járjanak a tanodába, jól tanuljanak – mondta a polgármester. Eddig az iskola vízellátását egy ötven méter mély kútból biztosították, most azonban a Kovásznáról érkező vezetékes vizet is bevezetik az oktatási intézménybe. A barátosi iskola kevésbé régi épületét tavaly újították fel. Kibővítették, az óvodások számára egy száz négyzetméteres termet építettek – fűzte hozzá.

Search

SEPSI CIMER       ©        Mike Web                MIKEWEB                      Flag Counter

 Bibó József Általános Iskola

© All Rights Reserved

Sign in to your account